Sem en Seth halen met lege flesjes veel geld op voor Voedselbank

Sem en Seth halen met lege flesje veel geld op voor Voedselbank. Foto: Sem en Seth

– Sem Steffens en Seth Roosgaarden, twee dertienjarige jongens uit De Steeg, hebben de afgelopen weken veel geld opgehaald voor de Voedselbank. Op eigen initiatief hebben ze honderden lege flesjes ingezameld. De opbrengt is voor mensen die leven onder de armoedegrens en tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Het idee ontstond toen de jongens zich verveelde. Ze hadden al ervaring, want enkele maanden geleden hebben ze al een keer flessen via school ingezameld voor Oekraïne en nu besloten ze dat opnieuw te doen.

Sem en Seth zijn al een paar maanden geleden begonnen met hun actie. Ze kregen de flessen door overal bij mensen thuis aan te bellen. En zo hebben ze rond de duizend flesjes en blikjes opgehaald.

Ze hebben daarna alles met een grote aanhangwagen ingeleverd bij de Albert Heijn in Rheden. Samen hebben ze met deze bijzondere actie 157,60 euro statiegeld opgehaald. En dat hebben ze gedoneerd aan de Voedselbank.

Tekst gaat verder onder de foto

Sem en Seth halen met lege flesje veel geld op voor Voedselbank – Foto: Sem en Seth

Sem en Seth denken erover om nog een keer een dergelijke actie te starten. Maar of ze dat voor de Voedselbank doen weten ze nog niet. Het kan ook een ander goed doel worden.