Snelweg A12 bij Arnhem is weer open

Medewerkers asfalteren een deel van de A12. Foto: ANP

– De A12 bij Arnhem is vanaf woensdagmorgen 04.00 uur weer open. De snelweg was wegens werkzaamheden tien dagen dicht tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. In de wijde omtrek van het afgesloten stuk snelweg hebben elke dag veel files gestaan, maar de overlast was minder erg dan Rijkswaterstaat vooraf vreesde.

“Alles is volgens planning verlopen”, laat woordvoerder Thijs Scheres weten. Maandag is het laatste asfalt aangebracht en dinsdag de belijning, vertelt Scheres. Daardoor konden vannacht – geheel volgens plan – de eerste auto’s de weg weer op.

Regen geen spelbreker

Hoewel het flink heeft geregend, heeft dat geen problemen opgeleverd. “Er is rekening gehouden met het weer. Anders kun je nooit asfalteren”, schetst Scheres.

Het snelwegdeel heeft nieuw asfalt gekregen en er is aan viaducten gewerkt. De werkzaamheden werden flink gehinderd door dagen met zware regenbuien, maar de wegwerkers hebben dag en nacht en in het weekeinde doorgewerkt en daardoor nauwelijks vertraging opgelopen, aldus Rijkswaterstaat.

Omleidingen via de A1, de A30, de A15 en de A50 zijn vanaf woensdag niet meer nodig.