Velleper Donderdagen vallen niet helemaal in het water

Velleper Donderdagen vallen niet helemaal in het water Foto: Martin Slijper
Velleper Donderdagen vallen niet helemaal in het water Foto: Martin Slijper

VELP – De organisatie achter de Velleper Donderdagen in Velp had al twee natte donderdagen achter de rug waar bijna geen mensen op af kwamen. Maar op de laatste (derde) donderdag ging het gelukkig wel goed.

Het zonnetje scheen licht, er viel donderdag geen regen en het bleef 21 graden. Hierdoor kwamen er toch nog een paar duizend bezoekers naar de Velleper Donderdagen op de Hoofdstraat en de Emmastraat in Velp. Dat werd dit jaar voor de 41ste keer georganiseerd door de ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp, ook bekend onder de naam Veelzijdig Velp.

Velleper Donderdagen vallen niet helemaal in het water – Foto: Martin Slijper

Dit jaar telde de commerciële braderie 105 verschillende standhouders waarvan slechts 20% bestond uit bedrijven in Velp. De lokale ondernemers zijn namelijk helemaal niet zo blij. Slechts 42.9% van de ondernemers is voor een Velleper Donderdag, zo blijkt uit onderzoek. Sommige ondernemers deden de winkel ook eerder dicht omdat er geen klanten meer de winkel in kwamen door de braderie.

Velleper Donderdagen vallen niet helemaal in het water – Foto: Martin Slijper

Ondanks het mooie weer verliep de dag niet helemaal vlekkeloos. Ook deze keer konden fietsers (en brommers) gewoon tussen de kraampjes op de hoofdstraat doorrijden waardoor weer gevaarlijke situaties ontstonden. Ze werden rond het middaguur niet tegengehouden door de grote borden en de ingehuurde evenementenbeveiliging.

Velleper Donderdagen vallen niet helemaal in het water – Foto: Martin Slijper

Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam zorgde Marcel van Roosmalen dit jaar op de eerste Donderdag toch voor veel promotie. Hij kwam speciaal naar Velp vanwege zijn tweede boek ‘Totaal 2’ met zijn ‘beste columns’. Ook op de tweede ‘Velperdonderdag’ kwam hij nog even kijken, zo was op Twitter (X) te lezen.

Zie ook: Het is weer tijd voor een Velleper Donderdag
Zie ook: Veel belangstelling voor lachende Marcel Van Roosmalen

Velleper Donderdagen vallen niet helemaal in het water – Foto: Martin Slijper
Velleper Donderdagen vallen niet helemaal in het water – Foto: Martin Slijper