Rhevak sluit de week af met groot kampvuur

Kampvuur Rhevak in Rheden. Foto: Eelco Walraven

– Deze week is de huttenbouwweek in Rheden weer begonnen. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar konden weer met hun vrienden hutten bouwen op een groot grasveld langs De Laak / Kanovijver vlak naast het terrein van Scoutinggroep De Rhedense Pioniers.

Veel vrijwilligers hadden vooraf al enkele bomen uit het bos gehaald en daar planken van gezaagd. Met de planken konden de kinderen met spijkers, hamers en zagen weer prachtige hutten bouwen. Er was plek voor 300 kinderen en dit jaar hebben zich 235 kinderen aangemeld voor het kindervakantiebouwdorp in Rheden.

Naast de hutten bouwen doen de vrijwilligers dagelijks veel leuke sport- en spelactiviteiten met de kinderen. Voor de kinderen is er onder andere een speurtocht, een knutseltent, een kabelbaan, een groot voetenbad en een hoge klimmuur. Lokale ondernemers kwamen zelfs nog ijsjes brengen. En vrijdagavond sluit Rhevak de week af met een groot kampvuur.

Naast Rhevak wordt er ook nog een huttenbouwweek gehouden in Velp en Dieren. Deze vinden komende week plaats.

Kindervakantiebouwdorp Rhevak in Rheden – Foto: Martin Slijper
Kindervakantiebouwdorp Rhevak in Rheden – Foto: Martin Slijper
Kindervakantiebouwdorp Rhevak in Rheden – Foto: Martin Slijper
Kindervakantiebouwdorp Rhevak in Rheden – Foto: Martin Slijper
Kindervakantiebouwdorp Rhevak in Rheden – Foto: Martin Slijper
Kindervakantiebouwdorp Rhevak in Rheden – Foto: Martin Slijper
Kindervakantiebouwdorp Rhevak in Rheden – Foto: Martin Slijper
Kindervakantiebouwdorp Rhevak in Rheden – Foto: Martin Slijper
Kindervakantiebouwdorp Rhevak in Rheden – Foto: Martin Slijper