De Posbankloop komt er weer aan

Posbankloop . Foto: Posbankloop

– De Posbankloop in Velp gaat dit jaar weer door. Inschrijving voor de Posbankloop in Velp kan tot en met zaterdag 23 september 22:00 uur. De Posbankloop wordt in 2023 gehouden op zondag 24 september in Velp en gaat onder meer door natuurgebied De Posbank.

De Rozendaalselaan is de plek waar hardlopers voor de 27e keer beginnen en uiteindelijk ook weer over de finish komen. Hardlopers kunnen kiezen uit twee afstanden, 6 of 15 kilometer. En er is een kidsrun van 450 meter, 1000 meter en 1500 meter.

Ook dit jaar is er weer ruimte voor de bedrijvenloop. Bedrijven kunnen onderling concurreren met elkaar door een maximaal aantal van 5 deelnemers in te schrijven. De parcoursen gaan voor een groot deel over verharde wegen door de bossen en over de heidevelden van Nationaal Park Veluwezoom van Natuurmonumenten.

De bekende Posbankloop is vernoemd naar de Posbank. Een bankje op de top van een beklimming, dat haar naam heeft te danken aan oud-ANWB-voorzitter G.A. Pos (1866-1933). Meneer Pos stond bekend als een groot liefhebber en promotor van het voor Nederland unieke natuurgebied. Inschrijven kan via deposbankloop.nl.