Voortbestaan hospice Rozenheuvel in Rozendaal onzeker

Rozenheuvel in Rozendaal. Foto: Martin Slijper/Studio Rheden

– Het Leger des Heils, eigenaar van hospice Rozenheuvel in Rozendaal, gaat Hospice Rozenheuvel mogelijk sluiten. Volgens medewerkers en vrijwilligers ziet de financiële haalbaarheid er niet rooskleurig uit, zo blijkt uit onderzoek van de directie.

Dit hospice in Rozendaal biedt gespecialiseerde zorg in de laatste levensfase, de vraag is of het nog wel past bij de doelgroep van de liefdadigheidsinstelling, die zich richt op de meest kwetsbaren in de samenleving.

De directie van het Leger des Heils komt dinsdag 10 oktober met een principebesluit over de toekomst van hospice Rozenheuvel. Eerder wordt er nog niets bekendgemaakt.

Op social media werd al eerder gemeld dat alle medewerkers en vrijwilligers inmiddels zijn geïnformeerd over de aanbevelingen van het onderzoek. De medewerkers en vrijwilligers willen er alles aan doen om Hospice Rozenheuvel te behouden. Juist ook vanwege de uitzonderlijke expertise, kennis en ervaring van het team. In 2024 bestaat het hospice 30 jaar.

Rozenheuvel is het enige hospice van het Leger des Heils. In deze regio zitten slecht vier hospices. Dat is in de gemeente Rozendaal, Arnhem, Bemmel en Zevenaar.

Rozenheuvel in Rozendaal – Foto: Martin Slijper