Het Peukenmeisje uit Ellecom opnieuw genomineerd

Het Peukenmeisje uit Ellecom opnieuw genomineerd. Foto: Theo Jansen

– Sinds 2018 raapt ze sigaretten op van de straat. Bernadette Hakken uit Ellecom, die sindsdien het ‘peukenmeisje’ genoemd, is opnieuw genomineerd voor een bijzondere prijs. Deze keer voor de ‘Award voor Duurzaamheid’.

Of ze de award ook gaat winnen is de vraag. Daarom heeft ze heeft stemmen nodig. Vanaf deze week kan iedereen op ‘Het Peukenmeisje’ uit Ellecom stemmen. En iedereen maakt meteen kans op de mooie prijzen.

Wanneer Bernadette op pad gaat om peuken te rapen is ze altijd uitgerust met een emmer en een knijptang. Zelf rookt ze niet, maar ze ergert zich aan de vele sigarettenpeuken die achteloos op straat worden gegooid. ‘Vooral de filters die veel plastic bevatten. Dat vervuilt het milieu enorm‘, vertelt ze.

Stemmen op Het Peukenmeisje ’kan hier’

– Ken je Bernadette Hakken ‘het peukenmeisje’ uit Ellecom nog niet, kijk dan eens op haar Facebookpagina of Instagram.