Inwoner reageert met ingezonden brief op 24 nieuwe woningen in Rheden

De Cirkel Rheden. Foto: Martin Slijper

– Bewoners in de buurt van sportschool De Cirkel naast de Dorpskerk in Rheden krijgen nieuwe buren als het aan de gemeente ligt. Op de plek van De cirkel moeten 24 nieuwe woningen komen. Maar de bewoners voelen zich niet gehoord.

Studio Rheden besteedde er afgelopen vrijdag aandacht aan en dat leverde veel reacties op. Waaronder de onderstaande ingezonden brief van heer Peters.

Zie ook: Onvoldoende participatie: Gemeente zet omwonenden opzij bij nieuwbouw de Cirkel.

Ingezonden brief

“Dank voor het besteden van aandacht omtrent de nieuwbouwplannen rondom de Cirkel en onze zorgen daarin:

– Privacy
– Infrastructuur
– Bewoning
– Hinder & overlast
– Belasting elektranetwerk
– Veiligheid

Naar aanleiding van de [facebook] reacties op het artikel, wil ik graag toch een paar punten extra benadrukken. De omwonenden begrijpen denk allemaal wel dat zowel landelijk als binnen de gemeente Rheden er een woningopgave ligt.

Wij zijn dan ook niet tegen de realisatie van woningen op de huidige locatie van de Cirkel. Wij hebben wel onze bezwaren tegen de huidige vorm, omvang, verspreiding onjuiste informatie, de wijze waarop de gemeente Rheden nu de belangen heeft afgewogen en de omwonenden niet heeft betrokken in de plannen.

Buurt participatie wordt door de gemeente gezien als belangrijk. Het is een speerpunt van de huidige coalitie en het is als verplichting opgenomen in de Woonvisie 2020-2026. Dan is het niet juist om hieraan voorbij te gaan en de plannen er door te drukken en problemen naar de toekomst door te schuiven omdat het nu even niet uitkomt en daarmee de ‘rekening’ volledig bij huidige omwonenden komt te liggen.

Terwijl er voldoende kansen zijn om én de omwonenden tegemoet te komen én woningen te realiseren. Dit vraagt om meer dan alleen een paar extra bomen en een integrale aanpak zodat het in één keer goed kan worden gedaan.

Daarbij begrijpen wij dat op basis van het artikel op Studio rheden onze zorgen algemeen overkomen, maar gezamenlijk hebben wij de plannen zorgvuldig bestudeert en onderbouwde vragen gesteld. Logischerwijs is daar in een artikel geen plaats voor deze detailinformatie want dan zou het wel erg veel informatie worden. Ik ben overigens nog steeds in afwachting van antwoorden vanuit de gemeente, ook al waren die voor afgelopen week toegezegd.

Ik hoop wel dat het duidelijk is dat de oproep niet gericht is tegen de Cirkel. Ook ik gun ze een prachtig nieuwe locatie aan de IJsselsingel in Rheden.”

De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoudelijke juistheid van ingezonden brieven. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat.