Politie houdt grote verkeerscontrole bij knooppunt Velperbroek (Update)

Politie houdt grote verkeerscontrole bij knooppunt Velperbroek. Foto: Studio Rheden

– De politie heeft vrijdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het “oude” ziekenhuis in Velp. Er zijn honderden bestuurders gecontroleerd op alcohol en sommige voertuigen zijn extra gecontroleerd vanwege andere ‘verdachte’ zaken en gebreken.

Drie automobilisten waren onder invloed van drugs / verdovende middelen. Deze bestuurders kregen een rijverbod en moeten wachten op de uitslag van het laboratorium. Er werd een gestolen auto in beslag genomen, er reden twee mensen zonder rijbewijs en één had een vals rijbewijs. Verder heeft de politie boetes uitgedeeld voor slechte verlichting (9x), mobiel vasthouden achter het stuur (3x), niet dragen van gordel (4x) en andere verkeersovertredingen.

Er zijn ook bekeuringen uitgeschreven voor technische gebreken bij knooppunt Velperbroek waar de A348, N325 en A12 samenkomen. De politie hoopt dat deze controle ook weer heeft bijgedragen aan het verhogen van de verkeersveiligheid.

Een inwoonster uit Velp reageert meteen heel positief: “En dat in die stromende regen! Top mannen!! Velp weer een stukje veiliger. Moet er niet aan denken wat er met dit weer in het donker kan gebeuren als er weer zo’n beschonken / besnoven oelewapper op dezelfde weg rijdt als talloze kwetsbare fietsers. Zou eigenlijk gewoon helemaal zero tollerance op moeten staan: als je met drank of drugs op rijdt, direct rijbewijs kwijt!

Politie houdt grote verkeerscontrole bij knooppunt Velperbroek – Foto: Studio Rheden
Politie houdt grote verkeerscontrole bij knooppunt Velperbroek – Foto: Studio Rheden