Schipper belandt door hoogwater naast de IJssel

Het schip passeerde deze bomen aan de verkeerde kant. De IJssel stroomt in de voorgrond. Foto: Persbureau Heitink

– Een binnenvaartschip is zaterdagmiddag vastgelopen in een ondergelopen weiland naast de IJssel. Dat gebeurde tussen Rheden en Lathum.

Het schip kwam door onbekende oorzaak naast de vaargeul terecht. Mogelijk kon de schipper door het hoogwater niet goed zien waar die geul precies was. Op beelden is te zien dat het schip is gestrand vlak langs de snelweg A348 tussen Arnhem en Zutphen. Het gaat om de Celtic, die Veghel als thuishaven heeft.

Volgens een fotocorrespondent liep het schip rond 13.00 uur vast. Twee andere schippers die op de IJssel passeerden, verlenen assistentie. Er worden kabels aan het vastgelopen binnenvaartschip verbonden in de hoop het vaartuig weer los te trekken. Dat leek rond 15.00 uur uiteindelijk te zijn gelukt.

Aan de kant van Lathum verzamelden zich ramptoeristen die een glimp van het vastgelopen schip wilden opvangen.