Peuk opsteken met honderden kilo’s vuurwerk om je heen? ‘Geen probleem!’

Archieffoto illegaal vuurwerk. Foto: Politie.nl

– Een peukje opsteken in de woonkamer, terwijl je honderden kilo’s aan vuurwerk naast je hebt liggen? Niet verstandig natuurlijk. Dat vindt de politie ook, bleek toen ze twee verdachten uit Eerbeek aanhielden.

De twee mannen van 35 en 32 jaar zijn niet opgepakt vanwege het roken van een sigaret, maar omdat ze ruim 570 kilo vuurwerk in huis hadden. “Zeker het merendeel van het vuurwerk betrof zwaar, illegaal vuurwerk”, schrijft de politie op Instagram.

‘Zeer gevaarlijk’

Het vuurwerk lag door het hele huis, ook de in de woonkamer waar de twee in alle rust aan het roken waren. De politie spreek van ‘een zeer gevaarlijke, explosieve situatie’. De twee verdachten vonden dit trouwens ‘gewoon kunnen’, aldus de politie.