Jongeren bijna twee uur vast in lift in Dieren

Jongeren bijna twee uur vast in lift in Dieren. Foto: Studio Rheden

– Zes jongeren hebben woensdagmiddag bijna twee uur vastgezeten in een lift op Station Dieren. Rond 13.15 uur werd de brandweer gealarmeerd om de jongens uit de vastgelopen lift te bevrijden. Het groepje zou op dat moment al even in de lift hebben gezeten.

De brandweer van Rheden lukte het niet de jongens te bevrijden. Volgens een 112-correspondent die ter plaatse was, gaven de jongeren ondertussen aan dat ze het benauwd hadden en warm. Daarop zijn zowel de deuren van de liftschacht geopend als de deur van de lift zelf. Zo kregen de slachtoffers wat frisse lucht.

Een liftmonteur heeft de jongens uiteindelijk uit hun benarde positie bevrijd. Dit lukte even voor 14.30 uur. De jongeren waren volgens mediapartner Omroep GLD blij dat ze eruit waren en maakten zich snel uit de voeten.

Hoe de lift tot stilstand kwam aan de kant van Dieren-Zuid is nog niet duidelijk.

Zie ook: Opnieuw veel klachten over liften bij treinstation in Dieren