Gemeentehuis Rheden bereikt hoogtepunt

Gemeentehuis Rheden bereikt het hoogste punt. Foto: Martin Slijper

– Hoeveel gaat het nieuwe gemeentehuis in De Steeg kosten? Oorspronkelijk zou het 18 miljoen euro zijn, dat is inmiddels ruim 30 miljoen. Maar daar ging het donderdag niet over toen het hoogtepunt werd bereikt.

Er werd groots uitgepakt. Rond 12 uur werd daar volgens de gemeente het hoogste punt van het nieuwe gebouw bereikt. Daarom werden aan het nieuwe pand twee vlaggenmasten bevestigd waar de vlaggen van de aannemer en de gemeente Rheden werden gehesen.

Na de opening konden genodigden, ambtenaren en pers in een speciaal opgezette tent gebruik maken van een flinke lunch met uiteraard een kopje erwtensoep. En het was ook een feestje voor de bouwvakkers. Die waren ook allemaal uitgenodigd om mee te lunchen.

Gemeentehuis Rheden bereikt het hoogste punt – Foto: Martin Slijper

Volgens de gemeente verloopt de bouw goed op schema en naar verwachting zal het project eind 2024 worden opgeleverd. De deuren van het oude pand in De Steeg zijn op 15 november 2021 gesloten. Medewerkers van de gemeente moesten toen verhuizen naar een andere locatie, onder andere naar de President Kennedylaan 104-108 in Velp. Na het slopen van het oude pand in 2022 en de officiële start voor het bouwen van het gemeentehuis in juli 2023, werd donderdag stilgestaan bij het hoogste punt in het project.

Wethouder Klomberg en directeur Fabian Bovenlander van bouwbedrijf Van Wijnen hielden een korte toespraak waarin waardering werd uitgesproken voor de bouwvakkers, uitvoerders en allen die betrokken zijn bij de operatie. Daarna werden de vlaggen gehesen.

Gemeentehuis Rheden bereikt het hoogste punt – Foto: Martin Slijper

Wethouder Klomberg: “Er is afgelopen keihard gewerkt, letterlijk in weer en wind. Ik wil graag mijn dank uitspreken aan de mannen en vrouwen die dag in, dag uit hier hebben gestaan de afgelopen tijd. Ik ben ontzettend trots dat we vandaag deze mijlpaal hebben bereikt. Inmiddels zijn de contouren van ons nieuwe gemeentehuis goed zichtbaar en krijgen inwoners een beeld van hoe het er straks uit komt te zien.

Gemeentehuis Rheden bereikt het hoogste punt – Foto: Martin Slijper
Gemeentehuis Rheden bereikt het hoogste punt – Foto: Martin Slijper