Paintballen op de wolf mag niet meer

De rechter vindt het goed als de provincie niet-schuwe wolven afschrikt met een paintballgeweer. Foto: Pixabay / bewerking Omroep Gelderland

De provincie heeft besloten het paintballen op de wolf niet te verlengen. Daardoor is het paintballen een week na de uitspraak van de rechtbank alweer van tafel. Wel wordt gewerkt aan een uitbreiding van het paintballplan.

Gelderland had die ontheffing kunnen verlengen, maar ziet daar vanaf: “Er is geen directe aanleiding voor verlenging”, aldus gedeputeerde Harold Zoet.

Want er is op dit moment geen wolf op de Hoge Veluwe die niet-schuw gedrag vertoond. De provincie wilde meer dan een jaar geleden verfkogels op een niet-schuwe wolf schieten, maar rechters verboden dat. Vorige week stond de rechtbank het wel toe. Die ontheffing gold tot 31 januari.

Paintballen in heel Gelderland

Ondertussen werkt Gelderland wel aan een uitbreiding van het paintballplan. Het vorige plan gold alleen op de Hoge Veluwe, maar de provincie wil in heel Gelderland kunnen paintballen op de wolf. “Als er in de tussentijd iets nodig is, kunnen we voor dat specifieke geval een vergunning afgeven”, aldus Zoet.