Foutje bedankt, nieuw fietspad krijgt opnieuw een asfaltlaag

Hans van Daelpad fietspad in Velp. Foto: Martin Slijper

– Studenten in Velp en Arnhem kunnen sinds september 2023 gebruik maken van een speciaal fietspad langs het spoor. Maar het Hans van Daelpad krijgt alweer een nieuwe laag asfalt.

Na klachten van inwoners in Velp werd het bij de gemeente Rheden duidelijk dat in het fietspad allemaal ribbels en golven zitten. Hierdoor is normaal fietsen op het fietspad niet mogelijk is. Het lijkt niet goed te zijn geëgaliseerd door de aannemer.

De snelle fietsverbinding voor de studenten loopt van de Lange Water in Arnhem tot de Zuider Parallelweg in Velp en werd op 24 januari officieel geopend door de wethouder.

Geen auto’s meer

Omdat de gemeente Rheden ook klachten kreeg van inwoners dat er auto’s gebruik maken van het fietspad wordt het ook gelijktijdig aangepast. De gemeente zal vermoedelijk paaltjes plaatsen onder de brug bij de A12. Hierdoor kunnen automobilisten niet meer illegaal gebruik maken van het fietspad.

Wie zal dat betalen?

Het fietspad is betaald door de gemeenten Rheden en Arnhem. Het kostte ruim 1,4 miljoen euro. De provincie Gelderland heeft 75% subsidie beschikbaar gesteld. Dit betekent dat de gemeente Rheden zelf 152.000,- moest meebetalen voor 360 meter fietspad. De kosten voor de nieuwe asfaltlaag zijn voor de aannemer.

Hans van Daelpad fietspad in Velp – Foto: Martin Slijper

Zie ook: Nieuw fietspad langs het spoor in Velp krijgt de naam Hans van Daelpad
Zie ook: Speciaal fietspad voor studenten in Velp is klaar maar erg onveilig
Zie ook: GroenLinks zoekt straatnamen voor de gemeente Rheden
Zie ook: GroenLinks overhandigt verzamelde straatnamen aan burgemeester Van Eert
Zie ook: Meer vrouwen in het Rhedense straatbeeld