Scouting Dieren bestaat 50 jaar

Scouting Dieren bestaat 50 jaar. Foto: Scouting Dieren

– De gemeente Rheden heeft meerdere Scoutingverenigingen in Dieren, Rheden en Velp. Maar Scouting Dieren viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Dat betekent groot feest voor de mensen die ermee groot zijn geworden.

Het 50-jarig jubileum wordt gevierd met alle oud-leden tijdens een reüniefeest op 23 maart bij de Veluwse Poort in Dieren. Scouting Dieren vraagt oud leden om foto’s en andere dierbare herinneringen te delen voor een presentatie tijdens de feestavond.

Scouting Dieren

Scouting Dieren, opgericht op 4 januari 1974, ontstond uit een samensmelting van de Bambea Padvindsters, de Isala II Zeeverkenners en de Thunar. De Bambea Padvindsters, voorheen bekend als de Koningin Beatrixgroep, vond haar oorsprong naast het Kraaienbos in Spankeren.

De Thunar, opgericht door Hopman Oskamp, bevond zich oorspronkelijk op de Havelaarstuin bij Ellecom, waar de Katholieke Verkenners ook opkomst hielden. In 1948 werden de Isala Zeeverkenners opgericht, die door de jaren heen verschillende clubhuizen hebben gehad, waaronder de huidige Keienheuvel.