Kraslotenverzamelaar Siemelink jaagt op ontbrekende schatten

Jeroen Siemelink. Foto: Studio Rheden

– Jeroen Siemelink, de eigenaar van Rokersspeciaalzaak Siemelink in Velp, heeft bijna een unieke verzameling: bijna vijfhonderd Krasloten, slechts twee ontbreken nog in zijn collectie, namelijk spelnummer 2 en 3.

Deze passie voor Krasloten begon al lang voordat ze in Nederland populair werden. Tijdens vakanties in het buitenland zag Siemelink ze al in kleine stalletjes liggen en bij terugkomst in Nederland begon hij ze direct te verkopen. Met groot succes, zo verkocht hij ze soms zelfs per rol vanwege hun immense populariteit.

Nu, precies 30 jaar na de productie van het allereerste Nederlandse Kraslot in 1994, zijn Krasloten nog steeds ongekend populair. Verschillende varianten zoals de Decemberkalender, Klavertje4, Spaarvarken, FlappenKrassen en 24karaatCash zijn inmiddels bekende namen geworden en vliegen dagelijks over de toonbank.

Jeroen Siemelink – Foto: Studio Rheden

Het SnelGeld Kraslot uit 2003 is favoriet bij Siemelink. Hij herinnert zich nog goed hoe Leontien van Moorsel de hele dag in de winkel was om dit lot te promoten.

Maar twee nummers ontbreken nog in zijn collectie: spelnummer 2 en 3. Daarom doet Siemelink samen met Krasloten een oproep aan medeverzamelaars om zich te melden als ze deze items ergens in een kast hebben liggen. Eigenaren kunnen zich altijd melden in de winkel in Velp.

Om zijn verzameling verder aan te vullen, ontving Siemelink als eerste in Nederland het jubileum lot van 30 jaar Krasloten uit handen van Krasloten.

Jeroen Siemelink – Foto: Studio Rheden