Scouting Pegasus doet mee aan NLdoet

Scouting. Foto: Scouting Nederland

– Het Oranje Fonds organiseert op zaterdag 16 maart voor de 20ste keer NLdoet. Ook scouting Pegasus uit Velp doet mee. Zij gaan het clubhuis en het buiten terrein scoutingproof maken.

NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om bergen werk te verzetten. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich hier aanmelden.

Een aantal van de klussen die we aan willen gaan pakken zijn: een (gepionierde) toegangspoort te maken en het creëren van een kampeer en buitenspel veld door bestrating te verwijderen en met gras in te zaaien. Ook willen ze hier een mooie theater kuil maken aan toevoegen zodat scouting kampeerbeleving optimaler is.

Scouting Pegasus biedt sinds 2022 vrijetijdsbesteding in en rond Velp aan kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar wekelijks in clubhuis Odeon op De beemd 1 in Velp. Komende zaterdag gaan daar vanwege NLdoet de deuren open van 10 tot 16.00.

Scouting Pegasus

In Velp zijn maar liefst drie scoutinggroepen. Dit zijn de Velpsche Woudloopers, Marksteen en Scouting Pegasus. Bij de laatste vereniging is het elke zaterdag weer druk tussen 10.00 en 12.00. Dan zijn de bevers (5 – 7 jarigen), Welpen (7 tot 11 jarigen) en Scouts (11 – 15 jarige) van Scouting Pegasus actief bij clubhuis Odeon.

Op vrijdag avond (19.30 – 22.00) organiseren de explorers (15 – 18 jarige) en Roverscouts (18 – 21 jarige) hun eigen activiteiten zoals een expeditie in binnen- of buitenland. Denk ook aan zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland.

Overigens is niet alleen in Velp een scouting te vinden. In Rheden vinden we de Rhedense Pioniers en in Dieren Scouting Dieren.