Bijzondere beelden: zwijn laat zich niet gek maken door vijf wolven

Jonge wolven omcirkelen keiler Foto: Natuurmonumenten
Jonge wolven omcirkelen keiler Foto: Natuurmonumenten

– Een wildcamera op de Zuidwest-Veluwe filmde vorige week jonge wolven die de jacht op een wild zwijn oefenen.

Het is een rustige avond bij een waterpoel op de Veluwe. Aan een boom is een wildcamera bevestigd die alle bezoekers van de poel filmt. Voorzichtig verschijnen een paar jonge wolven, waarna een wilde eend van schrik opvliegt.

Even later verschijnt een groot wild zwijn dat wil drinken en badderen. Maar de wolven zien dit als een kans om hun jachttechnieken uit te proberen. De keiler laat zich echter niet gek maken…

Bekijk de beelden:

Bijzonder beeld

“Het is de eerste keer dat we zoiets filmen. Ik heb contact gehad met wolvendeskundigen en die vinden het ook bijzonder beeld”, vertelt boswachter Frank Theunissen van Natuurmonumenten, die de video als eerste zag.

Hoe oud zijn deze jonge wolven? “Ze zijn elf maanden oud. In theorie kunnen ze over twee maanden al uit de roedel vertrekken.” De jonge wolven die blijven, kunnen helpen in de opvoeding en bescherming van de welpen die dit jaar geboren worden.