Dorpshuis van Rheden getroffen door brand, ontruiming noodzakelijk

Dorpshuis van Rheden getroffen door brand
Dorpshuis van Rheden getroffen door brand, ontruiming noodzakelijk Foto: Persbureau Heitink

RHEDEN – In het Dorpshuis van Rheden heeft dinsdagochtend een brand gewoed. Rond 10.20 uur werd de brandweer van Velp en Rheden gealarmeerd en bij aankomst bleek de zijkant van het pand in brand te staan. De brandweer heeft enige tijd nodig gehad om de brand in de isolatie te stoppen.

Volgens meldingen van zowel de hulpdiensten als omstanders lijkt de brand aan het Meester B. van Leeuwenplein mogelijk veroorzaakt te zijn door een onkruidbrander die kort daarvoor langsgekomen was. Het pand, waar onder andere het Siza Activiteitencentrum gevestigd is, is uit voorzorg ontruimd.

De omvang van de schade en eventuele gewonden is nog niet bekend. De brandweer zal verder onderzoek doen naar de exacte oorzaak van de brand.

Dorpshuis van Rheden getroffen door brand, ontruiming noodzakelijk – Foto: Persbureau Heitink