Man rijdt met teveel alcohol op en zonder rijbewijs in gestolen auto

In deze auto reed de man richting Doesburg Foto: Politie Doesburg
In deze auto reed de man richting Doesburg Foto: Politie Doesburg

DOESBURG – Een automobilist maakte het volgens de politie zaterdagochtend wel heel bont. In een zwaar beschadigde auto reed hij richting Doesburg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Hij bleek ruim 1,51 promille alcohol in zijn bloed te hebben, vermoedelijk was door zijn daaruit voortvloeiende rijstijl zijn auto ook zo zwaar beschadigd.

Volgens de politie vertoonde de man gevaarlijk rijgedrag, maar dat was nog niet alles. Zijn rijbewijs bleek vorige maand al ongeldig verklaard te zijn. Als kers op de taart was het voertuig waar hij in reed gestolen en verzette hij zich bij zijn aanhouding.

Voor al deze feiten zal de bestuurder zich binnen niet al te lange tijd moeten verantwoorden voor de rechter.