Geen treinen tussen Arnhem en Zutphen door werkzaamheden

Trein Foto: Martin Slijper
Trein Foto: Martin Slijper

ELLECOM – Treinreizigers op het traject Arnhem-Zutphen ondervinden dit weekend hinder door werkzaamheden aan het spoor. Sinds vrijdagochtend rijden er geen treinen op dit traject vanwege werkzaamheden aan twee spoorwegovergangen in Ellecom.

Aannemer VolkerRail voert in opdracht van ProRail werkzaamheden uit aan de spoorovergangen Schaterland en Begraafplaats in Ellecom. De werkzaamheden zijn gepland van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni. Gedurende deze periode rijden er geen treinen en zet NS bussen in om reizigers te vervoeren.

De spoorovergang Schaterland wordt volledig afgesloten en verwijderd, terwijl de overgang Begraafplaats wordt beveiligd. Gebruikers van de overweg Schaterland zullen voortaan de nieuwe beveiligde overweg Begraafplaats moeten gebruiken.

De inwoners zijn 4 jaar geleden tijdens bijeenkomsten door ProRail en de gemeente geïnformeerd over deze plannen. Hierbij werd uitgelegd dat het werk in fasen zou worden uitgevoerd. In de eerste fase, in 2021, is de verkeerssituatie bij de Groenestraat en de stationsomgeving in Rheden verbeterd. Eind 2022 zijn zes andere spoorovergangen in de regio verbeterd, waaronder de onbeveiligde overwegen Middachten en Lange Juffer.

De maatregelen dragen bij aan een hogere spoor- en wegveiligheid in de gemeente Rheden. Reizigers dienen rekening te houden met een vertraging van ongeveer een half uur.