Illegale huisvuilstortingen in Velp-Zuid: bewoners klaar met dumpingen

Huisraad Foto: Martin Slijper
Huisraad Foto: Martin Slijper

VELP – In Velp-Zuid zijn wederom grote hoeveelheden huisraad illegaal gedumpt langs de straat. Dit keer zijn de Weteringstraat en de Broekstraat de dupe. Velpenaren hebben hier grof huishoudelijk afval zoals kasten, bedden, matrassen, tafels en stoelen achtergelaten.

Buurtbewoners zijn de dumpingen meer dan zat. Een anonieme bewoner meldt: “Ik weet wie het doen, maar als ik de politie bel komen ze bij mij. Daar zit ik niet op te wachten. De politie moet gewoon meer controleren.”

Tekst gaat verder onder foto

Huisraad – Foto: Martin Slijper

Recycleplein Doesburg

Het is belangrijk op te merken dat er legale manieren zijn om van dergelijk afval af te komen. Bewoners kunnen hun grof huishoudelijk afval zelf wegbrengen naar het Recycleplein aan de Parallelweg Den Helder 4 in Doesburg. Hier kan het afval op een verantwoorde manier worden afgevoerd.