Toekomst Velleper Donderdagen op de helling na bestuurscrisis

Velleper Donderdagen Foto: Martin Slijper
Velleper Donderdagen Foto: Martin Slijper

VELP – De toekomst van de Velleper Donderdagen is onzeker nadat het volledige bestuur van BIZ Centrum Velp, ook wel Veelzijdig Velp genoemd, onlangs is afgetreden. Frank Martens, eigenaar van Sifra Mode, besloot eerder dit jaar te stoppen, waarna de rest van het bestuur ook meteen besloot zich terug te trekken.

Komt er een einde aan de Velleper Donderdagen?

Deze ontwikkeling brengt de drie traditionele Velleper Donderdagen, die eind juli en begin augustus plaatsvinden, in gevaar. Er heerst onduidelijkheid over de vraag of de 43ste editie van de Velleper Donderdagen in 2025 doorgang zal vinden. Het bestuur van BIZ Centrum Velp is nu al gestopt met diverse activiteiten.

Nieuwe bestuursleden

Tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering in juni hebben twee ondernemers uit Velp zich echter aangeboden om als bestuurslid op te treden. Dit zijn Petra Holtjer-Holierhoek van cadeauwinkel Crystal Stars en Remco Beerendonk van kinderkledingwinkel 4Fosse. Het is op dit moment niet bekend of hun inzet tijdelijk of permanent is. Het oude bestuur beschouwt zichzelf nog als demissionair totdat ze een nieuw bestuur kunnen vinden.

Zie ook: Gaan de Velleper Donderdagen dit jaar nog door?