Kosten Rhedense voetbalactie bekend dankzij PvdA

Gratis voetballen voor 3500 kinderen Foto: Martin Slijper
Gratis voetballen voor 3500 kinderen Foto: Martin Slijper

RHEDEN – De gemeente Rheden heeft in juni 3500 voetballen weggegeven aan alle basisschoolkinderen in de hele gemeente. Omdat er flink moet worden bezuinigd, wilde Studio Rheden destijds weten welke kosten hiermee gemoeid waren. De afdeling communicatie wilde niet inhoudelijk reageren, maar dankzij de PvdA is dit alsnog duidelijk geworden.

De actie werd gehouden op de schoolpleinen van de basisscholen, waar de voetballen werden uitgereikt door team ‘Sport in Rheden’, dit zijn medewerkers van de gemeente Rheden. Het doel van de actie was om kinderen minimaal één keer per week actief in beweging te laten zijn.

Zie ook: Gemeente Rheden deelt gratis voetballen uit

Rheden: “De gedachte is dat met het uitreiken van voetballen kinderen in de aankomende zomervakantie worden gestimuleerd om samen te voetballen, zich minder alleen voelen en lekker in beweging zijn. Het draagt ook bij aan het tegengaan van verveling. Een subdoel was om de zichtbaarheid van Sport in Rheden verder te vergroten.

3500 kinderen

Tijdens de actie kregen 3500 kinderen van alle basisscholen in de gemeente Rheden en Rozendaal een voetbal. Het betreft zowel reguliere basisscholen als een basisschool voor speciaal onderwijs (Sterrenbos).

Gemeente Rheden deelt gratis voetballen uit – Foto: Martin Slijper

Kosten ballenactie

De totale kosten van de ‘ballenactie’ waren 18.774 euro. Dit was exclusief vijf man personeel van de gemeente, die twee weken lang dagelijks langs alle scholen in de gemeente Rheden moesten om de ballen af te leveren.

YouTuber Koen van der Leeden

Voor de kinderen werd ook de bekende YouTuber Koen van der Leeden (ook bekend als Koen Ziteun) twee dagen ingehuurd om bij vier scholen aanwezig te zijn. Bij de andere scholen werd geen bekend persoon ingehuurd. Naast de kosten van 17.274 euro voor de voetballen was de gemeente ook 750 euro kwijt voor de YouTuber en 750 euro voor de juichtribune. Hoeveel Rozendaal heeft bijgedragen, is niet bekendgemaakt.