Gemeente Rheden deelt gratis voetballen uit

Gemeente Rheden deelt gratis voetballen uit Foto: Martin Slijper
Gemeente Rheden deelt gratis voetballen uit Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Ruim 3500 kinderen hebben afgelopen week in de gemeenten Rheden en Rozendaal een leren voetbal gekregen. Deze ballen werden uitgereikt door Team Sport in Rheden en de bekende keeper Koen van der Leeden.

Handtekening

De voetballen werden op de schoolpleinen aan alle kinderen uitgereikt. Daarbij werden ook handtekeningen uitgedeeld door Koen van der Leeden, een bekende getalenteerde keeper, maar ook een presentator en producer bij Touzani TV. Hij is veel op social media te vinden. Op TikTok heeft hij bijna 100.000 volgers. Ook Wethouder Ronald ter Hoeven zou hierbij aanwezig zijn, maar dat ging achteraf niet door.

Gemeente Rheden deelt gratis voetballen uit – Foto: Martin Slijper

Volgens een voorlichter van de gemeente Rheden is de actie “opgezet door Team Sport in Rheden van de gemeente Rheden. De actie is erop gericht om kinderen richting de zomervakantie te stimuleren om samen te spelen in de buurt en daarmee bewegen te stimuleren.

Kosten?

Rheden heeft in de afgelopen week maar liefst 3500 kinderen van alle basisscholen in de gemeenten Rheden en Rozendaal een leren voetbal gegeven. Hoeveel dit heeft gekost wil de gemeente na vragen van Studio Rheden hierover niet bekendmaken. Wat de complete actie heeft gekost, maakt de gemeente desgevraagd ook niet bekend ondanks de aanstaande bezuinigingen.

Gemeente Rheden deelt gratis voetballen uit – Foto: Martin Slijper
Gemeente Rheden deelt gratis voetballen uit – Foto: Martin Slijper