Geen treinen door storing

Lange rijen voor de bus in Dieren Foto: Omroep Gelderland
Lange rijen voor de bus in Dieren Foto: Omroep Gelderland

DIEREN – Tussen Dieren en Zutphen rijden zaterdagavond geen treinen door een overwegstoring. Rond 21.00 uur verwacht de NS dat een deel van de treinen weer kan rijden, rond middernacht moet de hele dienstregeling weer op gang kunnen komen. Ook tussen Vorden en Lichtenvoorde-Groenlo rijden geen treinen.

Tussen Zutphen en Dieren worden snelbussen ingezet. De storing ontstond rond 13.00 uur zaterdagmiddag en zou eerst maximaal drie uur duren. Maar inmiddels is duidelijk dat het tot zeker 21.00 uur gaat duren voordat er weer mondjesmaat treinen kunnen gaan rijden.

Lange rijen voor de bus

Marc Brandsma staat al anderhalf uur te wachten. Hij komt terug van de Vierdaagse, waar hij de afgelopen dagen namens het Rode Kruis aanwezig was. “Al die mensen staan daar in de hitte. En de NS doet niets. Ze beloven dat er bussen komen, maar ik heb er nu nog maar drie gezien. En ondertussen krijgen we geen drinken aangeboden. Het is wachten tot er mensen omvallen.”

Een woordvoerder van NS laat weten dat het in deze tijd moeilijk is om aan extra bussen te komen: “Personeel om aan het spoor te werken is er genoeg, maar nu er veel bussen ingezet worden voor vakanties en festivals is het lastig om even snel extra bussen ergens vandaan te halen. We doen ons best.”

Koud biertje

Tot slot nog wel goed nieuws, eerder leek de storing rond Dieren tot minimaal 1.30 uur te duren, maar rond 21.00 uur wordt als het goed is al een deel van het spoor vrijgegeven. “Dat betekent zeker één keer per uur een trein. Daarmee moet de drukte zo weg kunnen zijn.”

Marc is dan hopelijk al thuis, hij moet nog naar Haaksbergen. “Mijn vrouw heeft het bier koud gezet, maar voorlopig sta ik nog even hier en kan nog niet drinken, helaas.”

Door een seinstoring rijden er ook geen treinen tussen Vorden en Lichtenvoorde-Groenlo. Voor bezoekers van de Zwarte Cross die wat eerder met de trein naar huis willen levert dat wat ongemak op. De NS denkt dat rond 23.00 uur de treinen daar weer gaan rijden.

En ook door een seinstoring rijden tussen Zevenaar en het Duitse Emmerich geen treinen. En ook hier kan het volgens de NS nog wel eens tot 1.30 uur gaan duren voordat dat opgelost is.