Vivare koopt 70 huurwoningen van Portaal

Huurwoningen Foto: Martin Slijper
Huurwoningen Foto: Martin Slijper

RHEDEN / ROZENDAAL – Vivare koopt 65 sociale huurwoningen en 5 atelierwoningen uit Dieren, Velp en Rozendaal van Portaal. Vanaf 1 oktober 2024 is Vivare de nieuwe eigenaar. Voor de huurders verandert er niets, behalve dat zij vanaf oktober huren van Vivare.

Het gaat in de gemeente Rheden om 24 woningen, dat zijn 19 appartementen aan de Zilverakkerweg in Dieren, vijf atelierwoningen in de Oranjestraat in Velp. En daarnaast nog 46 woningen in Rozendaal. Dit zijn verschillende eengezinswoningen aan de Moestuin, Bernard ter Haarlaan en Schelfhoutlaan in Rozendaal. Vivare heeft nu ruim 5800 sociale huurwoningen in de gemeente Rheden.

Portaal

Dit waren de laatste woningen van Portaal. Het bedrijf wil zich in de regio richten op de stedelijke gebieden en daarbij is besloten om woningen in de randgemeenten te verkopen aan andere partijen waaronder Vivare.

Vivare blij met nieuwe huurders

Vivare: “Net als Portaal werken wij aan betaalbare huurwoningen en een prettige leefomgeving voor onze huurders. Dat doen we in Arnhem en de gemeenten die om Arnhem heen liggen. In Dieren en Velp wonen al veel van onze huurders. Gemeente Rozendaal is voor ons nieuw, maar past qua ligging goed bij onze positie in de regio. We zijn blij met de nieuwe huurders en geven ze graag een warm welkom.

Zie ook: Habion verkoopt Rhedense sociale huurwoningen aan Vivare