Habion verkoopt Rhedense sociale huurwoningen aan Vivare

Habion verkoopt Rhedense sociale huurwoningen aan Vivare. Foto: Habion

– De landelijke woningcorporatie Habion verkoopt haar laatste 65 woningen in Rheden aan Vivare. Per 1 december 2023 is Vivare de nieuwe eigenaar. De huurders gaan ook mee naar de nieuwe eigenaar.

Het gaat om twee complete complexen met de namen ‘De Brink’ en ‘Het Veerhuis’. De gebouwen bevinden zich in Rheden aan Worth Rhedenseweg 61-189 oneven.

De Brink (bouwjaar 2000) bestaat uit 19 drie- en vierkamerappartementen. Het Veerhuis (bouwjaar 1998) omvat 46 driekamerappartementen. De Brink beschikt over een AB-label, het Veerhuis een CD-label.

Weinig veranderingen

In de woningen wonen met name 55+’ers. De gebouwen zijn gelegen naast intramuraal zorgcomplex Rhederhof. Huurders mogen nu en in de toekomst gebruik maken van de faciliteiten aldaar. De huurders zullen straks hun huur overmaken aan Vivare, maar verder zullen er voor hen weinig veranderingen zijn volgens Vivare. Zij kunnen gewoon in hun appartement blijven wonen.

Vivare heeft momenteel nog geen concrete plannen voor verdere verduurzaming van de twee nieuwe complexen aan de Worth Rhedenseweg. Volgens Vivare passen deze woningen “uitstekend binnen onze portefeuille als je kijkt naar locatie, grootte en energielabel’”. De overdracht zal plaatsvinden plaats op 1 december 2023.

Habion Dieren

Habion heeft ook nog woningen in Dieren, onder andere in De Oude Plataan aan de Zutphensestraatweg in Dieren. Dit is een locatie met 51 bewoners en 28 zelfstandige seniorenwoningen. Daarnaast zijn er nog 33 zorgappartementen in De Hazelaar in Dieren.

En aan de Vingerhoed in Dieren heeft Habion ook nog twee complexen, dat is Seringen, een appartementengebouw met 10 woningen. En De Berken, dit is een appartementengebouw met 18 aanleunwoningen.

Veluwonen, Portaal en Mooiland

Naast Habion en Vivare heeft de gemeente Rheden nog drie woningcorporaties, dat zijn: Veluwonen, Portaal en Mooiland.

Studio Rheden wilde graag weten hoeveel woningen worden verhuurt door woningcorporaties, naast woningen in de vrije sector. Vivare heeft de meeste woningen in de gemeente Rheden. Vivare heeft 5.731 (per 1 juli 2022) sociale huurwoningen in de gemeente Rheden. Habion heeft 89 woningen. Woningstichting Veluwonen heeft nog 51 huizen in Laag-Soeren. Woningstichtingen Portaal heeft in de gemeente Rheden geen woningen maar wel 46 woningen in Rozendaal. En woningcorporatie Mooiland is de kleinste in de gemeente Rheden met 5 woningen in Dieren.