Rheden plant bouw van twee nieuwe buurten in Dieren en Velp

Bouwtekening Foto: Pixabay
Bouwtekening Foto: Pixabay

DIEREN / VELP – Het college van burgemeester en wethouders van Rheden heeft plannen aangekondigd voor de ontwikkeling van twee nieuwe buurten in Dieren en Velp. Op deze locaties komen meer dan 200 huurwoningen en betaalbare koopwoningen, met extra aandacht voor diversiteit en inclusie.

De beoogde bouwlocaties zijn het terrein van houthandel Hupkes Wijma aan de Kanaalweg in Dieren (28.668 m2) en het ‘Gat van Gerritsen’ aan de Arnhemsestraatweg in Velp (9.640 m2). Deze bouwgrond langs de A12 staat nu te koop voor 1,785,000 euro.

De nieuwe buurten moeten aansluiten op de bestaande wijken Daalhuizen en Stenfert en voorzien in de groeiende vraag naar betaalbare koop en huurwoningen voor gezinnen, starters en ouderen.

250 opvangplekken voor vluchtelingen

Daarnaast komen er 250 opvangplekken voor vluchtelingen. De gemeente wil deze plekken verspreiden over 60 tot 80 huurwoningen in de nieuwe buurten, om de integratie te bevorderen. De kosten voor de opvang worden door het rijk gedekt.

Op 24 september beslist de gemeenteraad over de aankoop van de benodigde grond. Bij een positief besluit worden omwonenden en belanghebbenden betrokken in de verdere planologische procedures.

Update

Volkspartij Politiek Rheden (VPR) heeft zich uitgesproken tegen een mogelijke miljoenendeal die de gemeente Rheden zou hebben gesloten met het rijk over de opvang van asielzoekers voor een periode van 20 jaar in Velp en Dieren. Lees hier waarom.