Wolf vermoedelijk verantwoordelijk voor dode schapen in De Steeg

Wolf vermoedelijk verantwoordelijk voor dode schapen in De Steeg Foto: Middachten in De Steeg
Wolf vermoedelijk verantwoordelijk voor dode schapen in De Steeg Foto: Middachten in De Steeg

DE STEEG – Op Landgoed Middachten in De Steeg zijn in de nacht van woensdag op donderdag vier schapen doodgebeten. Volgens het landgoed is dat waarschijnlijk het werk van een wolf.

De ochtend op Middachten begon prachtig, maar nam al snel een vreselijk wending. De wolf heeft maar liefst 4 van de 9 grazende schapen op ons landgoed doodgebeten en verminkt“, meldt Middachten. “We zijn behoorlijk geschrokken en stil van het tafereel dat we zagen.” De vijf overgebleven schapen zijn direct verkocht aan een boer die ze veilig kan onderbrengen.

Bewoners waarschuwden al voor gevaar

Een bewoner in de buurt vertelt: “Dit zat er aan te komen. Ik wandel er vaak en heb meerdere keren mijn verbazing uitgesproken over het ontbreken van bescherming voor de dieren. Een laag krakkemikkig hekje van nog geen meter hoog. Ik vind dit erg laks en nalatig. Waarom de schapen niet ophokken voor de nacht, als je geen wolfwerend raster wilt plaatsen?

De wolf is inmiddels al tientallen keren op de Posbank gespot. Voor zover bekend werd de eerste wolf op de Veluwe in 2017 aangetroffen. Maar de wolf komt ook in de dorpen, waaronder in Velp.