Het Carolina Festival in Dieren gaat toch door

Carolina Festival in Dieren-Zuid Foto: Studio Rheden
Carolina Festival in Dieren-Zuid Foto: Studio Rheden

DIEREN – Lange tijd was het onzeker of de vijfde editie van het Carolina Festival in Dieren door zou gaan. Een buurman was naar de voorzieningenrechter gestapt omdat hij onder andere last had van het geluid dat het tweedaagse familiefestival produceert.

De buurman maakte opnieuw bezwaar tegen de omgevingsvergunning en de evenementenvergunning voor het Carolina Festival, verleend door de gemeente Rheden. Dit was de tweede keer dat hij het probeerde tegen te houden. Maar de rechter zag geen reden om de vergunningen van het festival in te trekken.

De buurman is van mening dat een dergelijk evenement niet in het Carolinapark past. De gemeente heeft volgens hem te weinig rekening gehouden met de belangen van omwonenden en heeft niet gekeken naar alternatieve locaties voor het festival. Daarnaast ging deze zaak onder meer over de vraag of het plaatsen van een aggregaat, de toegang tot het park tussen zonsondergang en zonsopgang en het betreden van het park met voertuigen, is toegestaan. Ook maakt de omwonende zich zorgen over het geluidsniveau in zijn huis en tuin en of er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

Carolina Festival

Het Carolina Festival, georganiseerd door een groep enthousiastelingen uit Dieren, vindt komend weekend plaats. Het gratis evenement start vrijdag 30 augustus om 17.00 uur.

Bij dit evenement staan elkaar ontmoeten, ontspannen, genieten en verbinden centraal. Het vindt plaats in het Carolinapark in Dieren-Zuid. Dit ligt in het oude deel van Dieren, tussen de IJssel en het treinstation.

Zie ook: Carolina Festival mag niet mee doen met: ’Ik Buurt Mee’