Carolina Festival mag niet mee doen met: ’Ik Buurt Mee’

Carolina Festival in Dieren-Zuid. Foto: Studio Rheden

DIEREN – Het jaarlijkse Carolina Festival, georganiseerd door een groep enthousiastelingen uit Dieren, mag dit jaar niet meedoen met ’Ik Buurt Mee’. Dit komt omdat de gemeente Rheden kleine initiatieven in de straten ook een kans willen geven, zo vertelt Bas Bolder van het Carolina Festival.

“We proberen alles bij elkaar te harken om het ieder jaar gratis te houden. Mensen die het niet breed hebben willen we ook een kans geven om te komen kijken, dat willen we graag ook zo houden”, zo vertelt Bas Bolder.

Hij denkt dat het voor de gemeente te veel geld kost zoals de stichting het doet. Met de cheques wil de gemeente Rheden de buren bij elkaar brengen maar het Carolina Festival brengt eigenlijk de hele gemeenschap bij elkaar.

Vorig jaar kregen de stichting nog 776 donaties en in 2022 hebben 1202 mensen hun cheques van 7.50 euro per stuk gedoneerd aan het Carolina Festival. Op het evenement komen elk jaar tussen de 4000 en 5000 bezoekers een feestje vieren.

Gaat het Carolina Festival door?

Toch wil de stichting er ook dit jaar weer alles aan doen om het door te laten gaan. Het moet in 2024 plaatsvinden op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Het evenement viert dan haar vijfjarig lustrum.

Bij dit evenement in het Carolinapark in Dieren-Zuid staat elkaar ontmoeten, ontspannen, genieten en verbinden centraal. Op het kleinschalige festival is een uitgebreid aanbod van theater, muziek, een kinderveld foodtrucks en een openlucht bioscoop te vinden. Het festival vindt elk jaar plaats in het Carolinapark in Dieren-Zuid. Dit ligt in het oude deel van Dieren, tussen de IJssel en het treinstation.

Zie ook: Geslaagd Carolina Festival in Dieren-Zuid