Zwembad Rheden blijft langer open na petitie

Zwembad Rheden Foto: Sport in Rheden
Zwembad Rheden Foto: Sport in Rheden

RHEDEN – Het buitenzwembad in Rheden blijft een week langer open dan oorspronkelijk gepland. Dit besluit volgde nadat bewoners een petitie met handtekeningen overhandigden aan wethouder Ronald ter Hoeven.

De inwoners hadden gehoopt dat het zwembad de hele maand september open zou blijven, maar dat voorstel werd door de gemeente afgewezen.

Verlenging tot half september

Volgens de huidige regels blijft het zwembad drie weken na de laatste regionale vakantiedag open. De gemeente heeft nu besloten om het grote bad tot 15 september open te houden, doordeweeks van 7.00 tot 10.00 uur in de ochtend en in het weekend van 09.00 tot 11.00 uur. Bezoekers kunnen aan de kassa of online losse kaartjes kopen. Abonnementen zijn niet meer geldig.

Dit is wat we nu tegen redelijke kosten, maar ook qua bezetting kunnen bieden”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “We overwegen in lijn met andere baden om het bad heel september open te houden in 2025.”

Gezinsbad sluit zondag

Het minibad en gezinsbad sluiten komende zondag. Als afsluiting mogen honden van 11.00 tot 12.00 uur een duik nemen in het gezinsbad.