RTV Rheden Rozendaal mag gaan uitzenden

Foto: Studio Rheden

VELP – RTV Rheden Rozendaal is de nieuwe lokale omroep voor de gemeenten Rheden en Rozendaal. Het Commissariaat voor de Media in Hilversum heeft besloten dat Stichting RTV Rheden Rozendaal de uitzendvergunning voor de komende vijf jaar heeft gekregen. Dit betekent dat RTV Rheden Rozendaal tot en met 2020 mag uitzenden via radio, televisie en internet.

Naast RTV Rheden Rozendaal was ook M-FM/TV Rijn-IJssel in de race om de uitzendvergunning in de wacht te slepen. Volgens de Mediawet is er maar plek voor één omroep per gemeente en daarom moest het Commissariaat voor de Media een keus maken. Daarvoor werd advies gevraagd aan de gemeenteraad van Rozendaal en Rheden. Die hebben na een zorgvuldig onderzoek gekozen voor RTV Rheden Rozendaal, omdat de papieren van deze omroep beter op orde waren en het meest lokale initiatief was.

De uitzendvergunning is per 10 november 2015 van kracht en daarom mag RTV Rheden Rozendaal beginnen met uitzenden. “We zijn al bezig met de voorbereidingen en we hopen zo snel mogelijk te kunnen beginnen met uitzenden”, aldus woordvoerder Thea Bremer.

“Er moeten technische verbindingen naar onder meer Hilversum worden gelegd en daarvoor zijn wij afhankelijk van externe partijen. Daarom verwachten wij uiterlijk in januari te kunnen beginnen.”

RTV Rheden Rozendaal gaat uitzenden op radio en televisie, zowel analoog als digitaal. “Dus we zijn straks niet alleen analoog via de kabelmaatschappij Ziggo te zien, maar ook via digitale televisie van Ziggo (voorheen UPC) en andere aanbieders zoals KPN, Vodafone, Tele2 en Telfort.

Tegenwoordig kijkt ruim 80 procent van de mensen naar digitale televisie. Toch vergeten we de oudere kijkers niet en daarom zijn wij ook straks ouderwets via de analoge kabel te zien“, legt Thea Bremer uit.

Op televisie gaat RTV Rheden Rozendaal beginnen met een kabelkrant. Daar komen in de loop van 2016 ook televisieprogramma’s bij. Op de radio komt er een prettige mix van muziek met daarnaast interviews en informatie over de regio. De radio zal via internet, kabel en via FM te horen zijn. Verder zal internet een belangrijk onderdeel binnen RTV Rheden Rozendaal worden.

“Veel mensen lezen hun nieuws tegenwoordig via internet en daarom zullen wij via de website en mobiele apps het nieuws verspreiden. Dit krijgt een belangrijke stempel op onze organisatie“, vertelt Bremer.

Onder welke naam de omroep gaat uitzenden blijft volgens Thea Bremer nog even een verrassing.

“Binnenkort zullen wij dit bekend maken.“

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.