Lokale omroep heet Studio Rheden

Foto: Studio Rheden

VELP – De nieuwe lokale omroep voor de gemeenten Rheden en Rozendaal, stichting RTV Rheden Rozendaal, gaat uitzenden onder de naam ‘Studio Rheden’. De omroep gaat uitzenden op televisie, radio en online.

Op 10 november 2015 kreeg de Stichting RTV Rheden Rozendaal van het Commissariaat voor de Media toestemming om te mogen gaan uitzenden. Sindsdien is er door een team vrijwilligers hard gewerkt om de omroep in de steigers te zetten en met resultaat.

Studio Rheden nu al op de radio ontvangen
Sinds maandag is Studio Rheden op de (auto)radio te ontvangen via de FM-frequentie 107.2 in Rozendaal, Velp, Rheden en De Steeg. Binnen enkele weken kunnen de inwoners van Dieren, Spankeren, Laag-Soeren en Ellecom Studio Rheden op de FM-frequentie 106.9 horen. Via de analoge kabel van Ziggo is Studio Rheden in de hele gemeente te horen via de frequentie 93.1. Binnen enkele maanden zal de radiozender ook digitaal op de setopbox van KPN, Tele2, Ziggo en andere glasvezelaanbieders worden doorgegeven.

Dat na drie maanden al de eerste zender wordt aangezet is volgens woordvoerder Thea Bremer te danken aan de inzet van de vrijwilligers. “Bij veel nieuwe omroepen duurt dit bijna een jaar, maar zij hebben hard gewerkt om dit nu al mogelijk te maken.” De komende maanden zal de radioprogrammering worden uitgebreid. ‘We hopen vrij snel een studiopand te hebben. Daar wordt de opname studio in gebouwd’, legt woordvoerder Thea Bremer uit. ‘Daarna kunnen we ook met live radioprogramma’s beginnen.’

Ook op televisie en online
Naast radio zal Studio Rheden binnen enkele maanden ook op televisie te zien zijn met een kabelkrant met het laatste nieuws uit de gemeenten Rheden en Rozendaal. Later dit jaar komen daar ook nieuwsitems en tv-programma’s bij.

Er wordt nu getest met de verbindingen naar Hilversum. Daarna moeten alle kabel- en glasvezelaanbieders ons gaan doorgeven. Wij zijn klaar, maar wij zijn afhankelijk van deze aanbieders wanneer zij ons analoog en digitaal gaan doorgeven.”

Binnenkort lanceren wij onze internetsite www.StudioRheden.nl en daarnaast is Studio Rheden actief op social media, zoals Twitter (http://www.twitter.com/studiorheden), Facebook (http://fb.com/studiorheden). Ook daar kunnen de inwoners straks het laatste nieuws volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.