Streeknieuws

Wist je dat? Velp doet mee met Olympische Spelen in Rio

Karim El Zoghby en zijn team. Foto: Facebook Karim El Zoghby

VELP – Hij heet Karim El Zoghby en komt uit Velp. Deze springruiter doet mee aan de Olympische Spelen in Rio. Hij komt zondag 14 augustus in actie met zijn paard Amelia.

Karim El Zoghby komt uit Egypte en woont al jaren in Velp. Het is voor de derde keer dat hij meedoet aan de Olympische Spelen. Tot nu toe gooide hij geen hoge ogen op de spelen, maar in Rio hoopt hij een medaille in de wacht te slepen.

Achter El Zoghby zit een bijzonder verhaal.  Als een klein jongetje kwam hij vaak bij een renbaan in de buurt. Via allerlei landen kwam hij in Velp terecht. Zijn hele leven draait om paardrijden en volgens hem is Nederland het beste land om paard te rijden.

Zondag kreeg zijn paard Amelia de laatste controle en daarna is het paard per vliegtuig vertrokken naar Rio.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Als je zondag dus kijkt naar de Olympische Spelen, vergeet dus dan niet te kijken naar Karim El Zoghby uit Velp.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten