Streeknieuws

Daling kinderen in bijstandsgezinnen in Rheden

Foto: Pixabay

VELP – Steeds minder kinderen in de gemeente Rheden groeien op in bijstandsgezinnen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2015 leefden zes procent van de kinderen in de gemeente Rheden in een bijstandsgezin.

In 2014 groeiden 540 kinderen in de gemeente Rheden op in een gezin waarvan de ouders afhankelijk waren van een bijstandsuitkering. In 2015 waren dat er nog 500. Een daling van veertig kinderen.

Rheden telde in 2015 in totaal 290 bijstandsgezinnen met een of meer kinderen, een jaar eerder waren dat er nog 310.

In 2015 hadden 140 bijstandsgezinnen een kind, honderd hadden twee kinderen en dertig telden drie kinderen. Ook waren er tien bijstandsgezinnen die vier kinderen telden.

Rozendaal is een heel ander verhaal. Daar groeit geen enkel kind in een bijstandsgezin op. In 2014 stond de teller op nul en dat was ook in 2015 het geval.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten