Een erfgoedwens? De gemeente Rheden komt naar je toe

Foto: archief Studio Rheden

DE STEEG – De gemeente Rheden wil van de inwoners weten wat hun wensen zijn op het gebied van erfgoed. Wethouder Nicole Olland en medewerkers van de gemeente rijden in het weekend van Open Monumentendag, op 10 en 11 september, met  twee historische bussen door alle zeven dorpen.

Rheden heeft veel cultuurhistorisch erfgoed, zoals monumenten, archeologische resten en landgoederen. Ook de verhalen bij deze bijzondere plekken hebben cultuurhistorische waarde.

In 2012 kwam de gemeenteraad met een plan om het cultuurhistorisch erfgoed te behouden. Eind dit jaar wordt het plan geëvalueerd en de wethouder wil eerst van de inwoners horen wat er wel en niet goed gaat.

De bussen zijn open voor iedereen die een erfgoedwens heeft of hierover met de wethouder in gesprek wil.

‘Ik nodig iedereen uit voor een functioneringsgesprek met mij en medewerkers van Erfgoed Rheden. Wat gaat goed en wat kan beter of anders op het gebied van erfgoed? We horen graag waar we de komende jaren onze aandacht op moeten richten. Kortom: welke erfgoedwens hebben mensen?’, aldus de wethouder.

Wie de bus heeft gemist, kan zijn erfgoedwensen ook mailen naar erfgoedwens@rheden.nl, posten op facebook.com/erfgoedrheden of twitteren @erfgoedrheden (gebruik #erfgoedwens). De gemeente heeft ook reactiekaarten op het gemeentehuis liggen.

Woensdagmiddag 14 september kunnen kinderen ’s middags bij De Boecop (voormalige kerk aan de Hoofdstraat) in De Steeg meedoen aan de activiteit ‘Archeoloog in 1 dag!.

Afsluitend vindt om  20.00 uur ’s avonds het Erfgoedcafé plaats. Hier worden alle erfgoedwensen besproken en spreekt Kunstenaar Gerrit van Middelkoop hier zijn erfgoedoverpeinzing uit.

Wat is er te doen tijdens Open Monumentendag in Rheden? Meer dan veertig monumenten worden opgesteld voor publiek. Kijk voor het programma op www.rheden.nl/erfgoedwens