Rheden komt als eerste gemeente van Nederland met duurzaamheidsdag op school

Foto: Pixabay

DE STEEG – Als eerste gemeente in Nederland komt de gemeente Rheden op maandag 10 oktober met een duurzaamheidsdag voor leerlingen op basisscholen.

Vijftien basisscholen en tientallen lokale bedrijven in de gemeente Rheden hebben hun medewerking toegezegd. Op deze dag vinden zowel binnen als buiten allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met het thema duurzaamheid.

Het initiatief voor de ‘Schooldag van de duurzaamheid‘ komt van wethouder Nicole Olland: ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen zich met duurzaamheid bezighouden’, aldus de wethouder. Zij hoopt dat meer gemeenten dit gaan doen: ‘Ik hoop dat deze eerste schooldag van de duurzaamheid de start is van een jaarlijkse traditie waar heel Nederland zich bij aansluit!’

In aanloop naar deze dag worden er al diverse activiteiten gehouden. Op zaterdag 10 september komt de bekende weerman Reinier van den Berg naar Dieren. In een mobiel planetarium aan de Industrielaan krijgen leerlingen een virtuele reis door het heelal. Ook wordt er op zaterdag 8 oktober het Groene Doeners Festival gehouden op Landgoed Larenstein in Velp. Verder is er een fotowedstrijd.

Het hele programma is te vinden op: www.schooldagvandeduurzaamheid.nl