Streeknieuws

Rheden komt als eerste gemeente van Nederland met duurzaamheidsdag op school

Foto: Pixabay

DE STEEG – Als eerste gemeente in Nederland komt de gemeente Rheden op maandag 10 oktober met een duurzaamheidsdag voor leerlingen op basisscholen.

Vijftien basisscholen en tientallen lokale bedrijven in de gemeente Rheden hebben hun medewerking toegezegd. Op deze dag vinden zowel binnen als buiten allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met het thema duurzaamheid.

Het initiatief voor de ‘Schooldag van de duurzaamheid‘ komt van wethouder Nicole Olland: ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen zich met duurzaamheid bezighouden’, aldus de wethouder. Zij hoopt dat meer gemeenten dit gaan doen: ‘Ik hoop dat deze eerste schooldag van de duurzaamheid de start is van een jaarlijkse traditie waar heel Nederland zich bij aansluit!’

In aanloop naar deze dag worden er al diverse activiteiten gehouden. Op zaterdag 10 september komt de bekende weerman Reinier van den Berg naar Dieren. In een mobiel planetarium aan de Industrielaan krijgen leerlingen een virtuele reis door het heelal. Ook wordt er op zaterdag 8 oktober het Groene Doeners Festival gehouden op Landgoed Larenstein in Velp. Verder is er een fotowedstrijd.

Het hele programma is te vinden op: www.schooldagvandeduurzaamheid.nl

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten