Arnhemmer opgepakt voor overval in Rheden en inbraak bij juwelier in Velp

Foto: archief Studio Rheden

VELP/RHEDEN – Een 35-jarige man uit Arnhem is maandag aangehouden voor een overval in Rheden en een inbraak in Velp. Dat gebeurde in 2015. Na een langdurig onderzoek kwam de politie de Arnhemmer op het spoor.

In maart 2015 werd ingebroken bij een juwelier in Velp en werd een groot aantal sieraden ontvreemd. Een bewoner van de Schietbergseweg in Rheden werd in oktober 2015 in zijn woning overvallen en bedreigd en mishandeld. De overvallers gingen er daarna met onder meer geld en zijn auto vandoor.

Ook zou hij in Zevenaar en Arnhem overvallen hebben gepleegd. Bij de overval op een bedrijf aan de Exa in Zevenaar in augustus 2014 werd een medewerker geschopt en met een vuurwapen bedreigd. Er werd onder andere een geldbedrag buitgemaakt.

In oktober 2014 werden een 90-jarige vrouw en haar 70-jarige zoon overvallen in hun woning aan de Cruquiusweg in Arnhem. De twee raakten daarbij lichtgewond.

In het onderzoek naar deze zaken ontdekte de politie dat er mogelijke verbanden waren tussen de drie overvallen en de bedrijfsinbraak. In het programma Opsporing Verzocht werd begin dit jaar nog aandacht besteed aan deze drie overvallen en de mogelijke relatie.

https://youtu.be/kJNL3FEkh14

Dit leverde een aantal tips op die zeer bruikbaar waren voor het onderzoeksteam. Gedurende het onderzoek kwam de 35-jarige Arnhemmer als verdachte in beeld.

De Arnhemmer kon maandag worden aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt nu verder onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van de verdachte bij deze overvallen en inbraak.

De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaken niet uit.