Streeknieuws

Aantal inwoners Rheden blijft tot 2030 gelijk, in Rozendaal forse stijging

De bouw van de nieuwe wijk op De Del in Rozendaal. Foto: archief Studio Rheden

DE STEEG – Het aantal inwoners van de gemeente Rheden blijft tot 2030 vrijwel gelijk. De bevolking zal met 0,1 procent dalen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Planbureau voor de Leefomgeving.

Rozendaal ziet de komende jaren wel een stijging van het aantal inwoners. De stijging is 7,7 procent. Dat komt met name door de nieuw te bouwen wijk op De Del langs de snelweg A12.

Rheden telt volgens de verwachtingen in 2030 meer huishoudens, namelijk 4,1 procent meer dan in 2015. De stijging van het aantal inwoners van Rozendaal laat ook een forse stijging van het aantal huishoudens zien met 27,7 procent.

Ook is de vergrijzing in kaart gebracht. Bijna dertig procent van de inwoners van Rheden zal in 2030 65 jaar of ouder zijn. In Rozendaal ligt dat percentage met ruim dertig procent nog iets hoger.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten