Acht jaar cel geëist voor dumpen zwaargewonde man bij Rheden

Foto: Pixabay

ARNHEM – Tegen 43-jarige man is woensdag in hoger beroep acht cel geëist voor poging tot moord.  Hij wordt ervan verdacht met twee anderen in 2012 een man ernstig te hebben mishandeld en daarna het slachtoffer in een greppel op de Posbank bij Rheden te hebben gedumpt.

Het Openbaar Ministerie wil dat er voor een tweede verdachte een nieuw gedragskundige rapportage gemaakt wordt. Mocht het Gerechtshof dat niet willen dan wil het Openbaar Ministerie dat de man vijf jaar cel en tbs krijgt of tien jaar cel zonder tbs.

Eerder werden de mannen door de rechtbank veroordeeld tot zes en vier jaar cel. Het Openbaar Ministerie ging daartegen in hoger beroep. De twee mannen werden veroordeeld voor poging tot doodslag en het Openbaar Ministerie vindt dat er sprake is van poging tot moord.

In 2012 werd het slachtoffer in de avond door een vrouw naar een woning in Arnhem gelokt. De vrouw had iets met de man gehad en betichtte hem nu van aanranding. Drie mannen wachtten het slachtoffer op, waren vermomd en sloegen de man in elkaar.

Daarna werd hij in de kofferbak van een auto gelegd en in een greppel op de Posbank bij Rheden gedumpt. Zijn spullen, waaronder zijn mobiele telefoon, werden meegenomen.

De volgende ochtend trof een wandelaar hem, nog levend, aan. Hij was zwaargewond en heeft nu levenslang medicatie nodig. Volgens een eerstehulparts was de man nog net op tijd gevonden. Een uur later was hij dood geweest, zo staat in een verklaring van de arts.

Een derde man in deze zaak werd eerder veroordeeld tot acht jaar cel. Deze zaak liep nog bij de Hoge Raad, maar dit beroep werd dinsdag afgewezen. De vrouw kreeg eerder al 3,5 jaar cel.