Streeknieuws

Auto’s op N348 in Dieren acht maanden over tijdelijke weg

N348 bij Dieren. Foto: Studio Rheden

DIEREN – Het doorgaand verkeer op de N348 ter hoogte van het station in Dieren gaat sinds zaterdagmiddag over een tijdelijke weg.

Zo maakt de provincie Gelderland ruimte op de Burgemeester de Bruinstraat, tussen de Harderwijkerweg en de Wilhelminaweg, voor het graven en bouwen van de open tunnelbak.  Dit is onderdeel van de Traverse Dieren.

Op het weggedeelte worden automobilisten met een flauwe bocht om de werkzaamheden heen geleid. Deze tijdelijke verkeerssituatie duurt ongeveer acht maanden en volgt op de verplaatsing van het busstation.

De tijdelijke slinger is ingericht met twee rijstroken: één richting Zutphen en één richting Arnhem. Het verkeer komende uit Arnhem wordt al zo’n 100 meter voor het kruispunt Harderwijkerweg teruggebracht naar één rijstrook.

image

Simpel een sluiproute nemen zit er eigenlijk niet in. Midden op de Zutphensestraatweg in Dieren staat sindskort een ‘roadblock’, compleet met slagboom. Met deze installatie moet voorkomen worden dat het verkeer Dieren Zuid gebruikt als sluiproute.

De slagboom gaat dicht en verleent maar selectief doorgang aan het verkeer. De hulpdiensten kunnen de ‘roadblock’ altijd direct voorbij.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten