Realtime verkeersinformatie rond werkzaamheden N348 in Dieren

N348 bij Dieren. Foto: Studio Rheden

DIEREN – In Dieren staan sinds maandagochtend vier digitale borden met daarop de actuele reistijd inclusief vertragingen. Door de werkzaamheden aan de N348 in Dieren zijn er sinds zaterdag minder rijstroken beschikbaar.

Het doorgaand verkeer gaat nu over een tijdelijke weg met twee rijstroken: één richting Zutphen en één richting Arnhem.  Zo wordt ruimte gemaakt voor het graven en bouwen van de open tunnelbak, een onderdeel van de Traverse Dieren.

De digitale borden op de Harderwijkerweg, Kanaalweg en de N348 moeten automobilisten informeren over de vertragingen. De informatie wordt met bluetooth-meetkastjes op negen plekken in Dieren verzameld.

Automobilisten kunnen bij grote problemen ook een smsje krijgen. Aanmelden kan door een sms te sturen naar 4004 met de tekst ‘info N348 aan’. Afmelden kan met de tekst ‘info N348 uit’.  Ook via Twitter en www.traversedieren.nl wordt verkeersinformatie geven.