Streeknieuws

Meer onkruid in Rozendaal door aanpassing bestrijding gemeente

Foto: Pixabay

ROZENDAAL – Inwoners van Rozendaal krijgen waarschijnlijk te maken met meer onkruid op straten en voetpaden. De gemeente gaat minder vaak het onkruid bestrijden. Oorzaak is volgens de gemeente de aanpassing van de regels.

Tot nu werden er bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar dat mag niet meer. Tot nu toe waren twee behandelingen per jaar voldoende. Nu mag het onkruid alleen nog weggebrand worden of met borstels weggehaald worden.

Met de nieuwe methode zijn vijf behandelingen per jaar nodig, maar daar is volgens de gemeente geen geld voor.

Daarom blijft Rozendaal bij twee behandelingen per jaar en dat zal volgens de gemeente leiden tot meer groen op de straten en voetpaden.

De gemeente hoopt dat inwoners zelf ook mee willen helpen door het onkruid voor de deur weg te halen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten