Derde aanhouding in onderzoek overvallen en inbraak

Foto: Pixabay

RHEDEN – In een onderzoek naar overvallen en een inbraak is opnieuw een arrestatie verricht. Het gaat om een 23-jarige man uit Arnhem. Eerder werden al een 23-jarige man uit Arnhem en een 35-jarige man uit Arnhem aangehouden. De drie worden verdacht van overvallen in Rheden, Zevenaar en Arnhem en een inbraak in Velp.

In maart 2015 werd ingebroken bij een juwelier in Velp en werd een groot aantal sieraden ontvreemd. Een bewoner van de Schietbergseweg in Rheden werd in oktober 2015 in zijn woning overvallen en bedreigd en mishandeld. De overvallers gingen er daarna met onder meer geld en zijn auto vandoor.

Bij de overval op een bedrijf aan de Exa in Zevenaar in augustus 2014 werd een medewerker geschopt en met een vuurwapen bedreigd. Er werd onder meer geld meegenomen. In oktober 2014 werden een 90-jarige vrouw en haar 70-jarige zoon overvallen in hun woning aan de Cruquiusweg in Arnhem. De twee raakten daarbij lichtgewond.

In het onderzoek naar deze zaken ontdekte de politie dat er mogelijke verbanden waren tussen de drie overvallen en de bedrijfsinbraak. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.