Streeknieuws

Kasteel Middachten in De Steeg dreigt subsidie voor onderhoud kwijt te raken

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Kasteel Middachten in De Steeg dreigt de subsidie voor het onderhoud van de tuinen kwijt te raken. Samen met vier andere landgoederen heeft Middachten een brandbrief naar Den Haag gestuurd.

Er is volgens Middachten een beperkt budget beschikbaar en bovendien komt er een voorrangssysteem. ‘Consequentie is dat een aantal landgoederen al in 2017 niet meer in staat zal zijn het, vaak gedurende eeuwen opgebouwde, erfgoed adequaat te onderhouden’, aldus Kasteel Middachten.

In de brief vragen de landgoederen de Tweede Kamer een oplossing te zoeken om te voorkomen dat de tuinen worden aangetast.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten