Streeknieuws

Agenten gewond bij aanhouding beschonken automobilist in Velp

Foto: archief Studio Rheden

VELP – Bij de aanhouding van een dronken automobilist op de Ringallee in Velp zijn twee agenten woensdagavond licht gewond geraakt.

Agenten hadden op de Ringallee een 29-jarige man, zonder vaste verblijfplaats, aangehouden. De man was onder invloed van alcohol. Hij verzette zich heftig tegen zijn aanhouding en beledigde en bedreigde de agenten. Daarbij raakten de agenten licht gewond.

De agenten hadden de surveillanceauto langs de kant gezet om een snorfietser die daar zonder licht reed te controleren. Op dat moment kwam de verdachte met hoge snelheid aangereden en kon de opvallende politieauto ternauwernood ontwijken.

De 29-jarige stapte vervolgens uit en begon direct de politiemensen uit te schelden. De adem van de man rook sterk naar het gebruik van alcohol.

Op het moment dat de agenten hem om een legitimatie vroegen, wilde hij er vandoor gaan. Bij zijn aanhouding gebruikte de verdachte veel geweld in de richting van de agenten.

Beide agenten raakten daarbij licht gewond. Ook uitte hij diverse bedreigingen. Uiteindelijk lukte het met assistentie van meerdere collega’s om de man in de politieauto te plaatsen.

Op het politiebureau blies hij 700 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed, belediging, bedreiging en wederspannigheid.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten