Oude broodrooster of radio? Lever ze in bij sportverenigingen

Foto: Pixabay

VELP – Kleine oude huishoudelijke apparaten, zoals bijvoorbeeld elektrische tandenborstels en broodroosters, kunnen sinds vrijdag worden ingeleverd bij drie sportverenigingen in de gemeente Rheden. Het gaat om een proef van een jaar.

De gemeente Rheden hoopt dat er zo minder kleine apparaten bij het vuilnis worden gezet. Met de inzameling van grote apparaten, zoals wasmachines en televisies, gaat het volgens de gemeente wel goed. De kleine apparaten worden nog regelmatig in de vuilnisbak gegooid.

Bij de drie sportverenigingen staat sinds vrijdag een bak waar de apparaten ingegooid kunnen worden.  Het gaat om apparaten die in een plastic tas passen. De verenigingen ontvangen een vergoeding per ingezamelde kilo elektrische apparaten.

De bakken staan bij de sportverenigingen TV Beekhuizen in Velp, CKC Rheko in Rheden en VV Dieren in Dieren.